Mind kevesebb magyar dobja el életét

Egészségügy
2013 augusztus 22., 09:08

Tavaly 2350 fő lett öngyilkos Magyarországon. Ez kevesebb mint az utóbbi években bármikor. 2005-ben ment utoljára a 2500 fölé a halált tudatosan választók száma. Ám hiába a csökkenő tendencia, Európában így is majdnem éllovasok vagyunk. A százezer főre jutó öngyilkosságok számának mutatója alapján csak Litvánia előzi meg Magyarországot az EU-ban. (A harmadik Lettország, Szlovénia negyedik, az ötödik Finnország.)

További érdekesség: ha Pécstől Nyíregyházáig ívet rajzolunk az ország térképére, akkor azt kapjuk, hogy az ívtől keletre és délre élők között kétszer annyian öngyilkosok, mint a túloldalon. És ez azóta így van, hogy elkezdtek statisztikákat gyártani, vagyis idestova 150 éve biztosan. Talán előtte is így volt, talán mindig is így volt. (vg.hu / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.