42 év után küldött vissza egy ellopott bibliát a tolvaja

külföld
2013 augusztus 25., 09:20

A 200 éves bibliát 42 évvel ezelőtt lopták el egy sussexi templomból, már mindenki rég lemondott arról, hogy valaha megkerül, de most jelentkezett a tolvaj.

A német férfi 1971-ben érkezett a brit városba a feleségével, hogy nyelvet tanuljanak, de nem voltak elégedett a néha a templom termeiben is megtartott kurzussal, ezért inkább elemelte a bibliát, hogy abból tanuljon angolul. Viszont végül soha nem használta erre.

A férfi egy névtelen levelet küldött a templom kincstárnokának, melyben jelezte, hogy bár biztos nem hiszik el, de hamarosan küldi a könyvet is. És nem sokkal később egy nagy doboz is érkezett a templom címére, benne a biztonságosan kibélelve küldött 200 éves bibliával.

A levélből az is kiderült, hogy a felesége elég mérges volt a könyv elemelése miatt, és a férfinak is lelkifurdalása volt, ahányszor csak arra gondolt, hogy beleolvasson a könyvbe. Ahhoz sosem bírt elég bátorságot gyűjteni, hogy személyesen vigye vissza a templomba, de most hogy nyugdíjba ment, úgy döntött, elrendezi ezt a régóta húzódó dolgot.

A könyvnek amúgy főleg csak eszmei értéke lehet, ez a 200 éves kiadás sok példányban jelent meg Angliában, sok család házi könyvtárában a mai napig ott lehet belőle egy-egy darab. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.