Megint győzött az Átlátszó a bíróságon, mégsem tudhatják meg, mennyibe került Jáksó megbukott sorozata

media
2013 augusztus 26., 08:40

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is megerősítette a törvényszék tavalyi ítéletét: az MTVA köteles átadni az Átlátszónak a Marslakók című sorozat költségeiről szóló dokumentumokat és a műsor megszüntetéséről szóló szerződést.

Az MTVA mégsem küldte meg az adatokat, pedig a határidő már eltelt.

Jáksó László sorozata öt hónap alatt bukott meg, mert hihetetlenül rossz nézettségi adatokat produkált, de a gyártása több százmillió forintba kerülhetett. Az Átlátszó adatigénylését az MTVA válaszra sem méltatta.

A lap szerint a jövőre nézve jelentős hivatkozási alap, hogy a bíróság ismét kimondta: az üzleti titok védelménél előrébb való a közpénzek nyilvánosságára vonatkozó elv.

Az Átlátszó 2011-ben kérte ki az MTVA-tól a 2011-ben kötött szerződések listáját. Böröcz István MTVA-vezérigazgató válaszlevele magáért beszélt:

Engedje meg, hogy megkérjem arra: avasson be a terveibe és az elképzeléseibe azzal kapcsolatban, hogy mik a szándékai ezzel az újabb listával? A közpénzek felhasználásának transzparenciája számunkra is fontos közérdek, de ezen túlmenően érdekelne, hogy van-e egyéb célja annak, hogy Ön ilyen kiemelt figyelmet fordít az MTVA szerződéseinek, üzleti kapcsolatainak.

(via Átlátszó)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.