Tűzvész pusztít Kaliforniában

Egyre nagyobb területen pusztít a Yosemite nemzeti park közelében kitört erdőtűz, vasárnapra újabb kempingekből kellett kitelepíteni az embereket, de ami még ennél is komolyabb probléma, hogy a tűz már csak pár mérföldnyire van attól a tározótól, amiben San Francisco-öböl 2,6 millió lakosának az ivóvizét raktározzák.

Évtizedek óta nem pusztított ekkora tűzvész az államban, a tűz mostanra több mint 580 négyzetkilométernyi területet tarolt le, és továbbra is nagyon aktívnak tűnik. A közeli kisvárosokból sorra telepítették ki a helyieket. (REUTERS/Max Whittaker)
( REUTERS/Max Whittaker)
3400 tűzoltó küzd a lángokkal, de eddig a tűzet csak kis területen sikerült megfékezni (REUTERS/Rafael Marchante)
A közelben fekvő Yosemite Nemzeti Park miatt különösen aggódnak a hatóságok, a parkban olyan szelete maradt fenn a természetnek, amihez hasonló már kevés helyen található meg az országban. (REUTERS/Max Whittaker)
REUTERS/Rafael Marchante
Jelenleg nem tudni pontosan, hogy mi a helyzet a tározónál, mert a fűst annyira sűrű, hogy a felé repülő tűzoltók sem láttak belőle semmit. Ugyanakkor a víz még mindig tiszta, nem keveredett bele hamu, és a műszerek sem mutatnak egyelőre gondot. REUTERS/Rafael Marchante
REUTERS/Max Whittaker
REUTERS/Max Whittaker