Szíria minden eszközzel megvédi magát egy amerikai légitámadástól

háború
2013 augusztus 27., 09:46

Walid Muallem, Szíria külügyminisztere sajtótájékoztatót tartott, amiben „teljesen és tagadhatatlanul" visszautasítja, hogy a kormány erői vegyi fegyvert használtak volna.

  • Felszólította az amerikaiakat, hogy mutassanak konkrét bizonyítékot, ha tudnak.
  • Visszautasította, hogy a szíriai kormány akadályozta volna az ENSZ keresését.
  • Amerikát nemzetközi törvények megszegésével vádolta.
photo_camera REUTERS/Ahmad Alshami

Az ENSZ ma újra megpróbálja kivizsgálni a támadás helyszínét, miután tegnap a konvojukat mesterlövészek támadták meg.

Cameron nyaralásának annyi

David Cameron brit miniszterelnök megszakította a nyaralását, és visszatért Londonba az ügy miatt. Ma a parlament rendkívüli ülést tart a szíriai helyzetről. Tony Blair határozott akciót vár el Asszad és Szíria ellen.

Irán kijelentette, hogy ha bármelyik ország beavatkozik katonailag, annak súlyos következményei lesznek.

Egy-két nap bombázás

Az amerikai kormány hivatalosan megkérte Görögországot, hogy használhassák a katonai bázisukat, ha Washington a beavatkozás mellett dönt. Görögország belement, de kijelentette, hogy nem hajlandó részt venni az akcióban. A CBS szerint Washington a következő vagy az azt követő nap kiadja a jelentést az ügyről.

photo_camera REUTERS/Abo Alnour Alhaji

A Washington Post szerint egy amerikai katonai támadás nem tartana tovább egy vagy két napnál. Vízről indított rakétákkal bombáznák Szíria katonai célpontjait, vagy esetleg bombázó repülőkkel. Amerika korábban kijelentette, hogy nem akar szárazföldi beavatkozást. (The Guardian, AP)

Tremmel Márk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.