Tarlós Istvánt megtámadták és csak egyvalaki mentheti meg

FILM
2013 augusztus 27., 10:00

Amerikában annyi jó új filmet mutatnak be, hogy alig lehet követni. Sajnos a filmek nagy részének élvezetéhez olyan háttértudás kell, ami a magyar embereknek nincs meg. Megpróbáltunk segíteni, és kontextusba helyeztük a mostani premiereket.

tarlosvegveszelyben

Elysium

(magyar cím: Buda)

Pár nyolcadik kerületi arc megpróbál átjutni a Margit hídon, de Láng Zsolt, a kerületi polgármester lelöveti őket a kerületőrökkel. Az egyik fickó viszont véletlenül talál egy belépőkártyát a kerületi jegyző irodájába, amivel simán átvehetné a hatalmat a Rózsadombon. Ehelyett inkább szerez egy polgárőr-egyenruhát, és átviszi a Rókus Kórház egyik nővérének a kislányát a János Kórházba, mert ott jobb a radiológiai osztály.

White House Down

(magyar cím: Főpolgármesteri Hivatal Végveszélyben)

Tibor, egy munkanélküli biztonsági őr a Városháza utcába megy állásinterjúra. Sajnos Tibor közepes eredményekkel végezte a középiskolát és csak okj-n szerzett biztonságiőr-képesítést, ezért nem veszik fel. Viszont pont az interjú alatt demszkysta terroristák támadják meg a főpolgármestert. Tibornak sikerül megmentenie Tarlós Istvánt, akivel hihetetlen kalandokon keresztül kell kijutnia a főpolgármesteri hivatal ódon épületéből, miközben leleplezik a támadás hátterében álló Mesterházy Ernőt.

Red 2

(magyar cím: Komcsik 2)

Ferenc, a korábbi III/II-es kémelhárító még a rendszerváltáskor nyugdíjba ment. Vett egy házat Budakeszin, és próbálja nyugodtan leélni nyugdíjas éveit a balatoni nyaralójában. Ezt a nyugalmat zavarja meg, hogy Taszáron ellopnak egy második világháborús atombombát. Feltűnnek Ferenc volt kollégái a főcsoportfőnökségről, és meggyőzik, hogy segítsen visszaszerezni az eltűnt pokolgépet. Kiderül azonban, hogy a bombára a szlovák titkosszolgálat is vadászik, és Magyarországra küldik Jozef Rohácot. Most végre kiderül, hogy ki a jobb: az 56-on edződött elvtársak, vagy a modern kémelhárítók. A helyzetet nehezíti, hogy feltűnik Katalin, a III/II korábbi titkárságvezetője is, hogy viszonyuk felmelegítésével megbolygassa Ferenc házasságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.