Mennyit kell börtönben ülnie az 54 éves tanárnak, aki megerőszakolta 14 éves tanítványát? 31 napot.

bűnügy
2013 augusztus 28., 10:16

A bíró szerint a lány érettebb volt a koránál.

Összesen három alkalommal erőszakolta meg az 54 éves Dean Rambold 14 éves tanítványát Cherice Morales-t még 2008-ban. A lány három év múlva öngyilkos lett.

A lány halála miatt az ügyészség vádalkut kötött a tanárral, aki bűnösnek vallotta magát az erőszak ügyében és részt vett egy szexuális bűnözőknek szervezett rehabilitációs programban. A programból viszont tavaly kitették, mert felügyelet nélkül találkozott gyerekekkel (ez például az ilyen szexuális bűnözőknek tilos), és intim kapcsolatba került egy nővel, amit nem jelentett be pártfogójánál.

Ezután az ügyészek decemberben vádat emeltek ellene a 2008-as erőszakért. A bíróság 15 év börtönre ítélte Ramboldot, de a bíró úgy döntött, hogy csak 31 napot kell börtönben töltenie, a büntetés maradékát felfüggesztette. Ezt azzal indokolta, hogy a lány érettebb volt a koránál, és hogy amúgy is ő irányította a kapcsolatot. (gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.