Nem akarták befejezni a temetést, mert gond volt a számlával

vidék
2013 augusztus 28., 08:18

Jobb alkalmat valószínűleg nem is találhattak volna a sírásók, hogy az elszámolási vitát rendezzék.

Szegeden járunk.

A temetésen körülbelül hatvanan voltunk. Amikor [a férjemet] elföldelték, énekelt a pap és a kántor, majd a szertartás végén a földre kezdték el pakolni a koszorúkat. A fedlap ott volt feltámasztva a sírnál. Ekkor kértük a sírásókat, előbb tegyék vissza a fedlapot a sírra, de egyikük közölte, nem teszik, mert a visszahelyezés nincs kifizetve

mondta a Délmagyarnak a gyászoló feleség.

A lányom reszketett az idegességtől, hogy ilyen történik az édesapja temetésen. Bement a temetőgondnok irodájába, ahol számlával igazolta, kifizettük a temetés 157 ezer forintos költségét, amelyből 7684 forint volt a fedlap levétele és 7684 forint a fedlap visszahelyezése.

A temetőgondnok azt mondja, hogy félreértés történt, és csak azért nem rakták vissza a fedlapot, mert balesetveszélyes. (Index via Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.