Egy sérült válságos állapotban, többen életveszélyben a hajnali tömegbaleset után

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Csonttöréseket, koponya- és hasi sérüléseket szenvedtek az M5-ösön péntek hajnalban történt tömegbaleset sérültjei. Összesen 31 embert szállítottak kórházba. Egy sérült állapota válságos, hat vagy hét sérült van életveszélyben.

A baleset helyszínére 17 autóval és két helikopterrel érkező mentők 11 sérültet a Merényi Gusztáv Kórházba szállítottak, közülük a traumatológiai osztály vezetője szerint négyen vagy öten vannak életveszélyben. A Honvédkórházba szállított négy sérült közül kettő van életveszélyben, őket éppen műtik is.

A ceglédi Toldy Ferenc Kórházban három kurd nemzetiségű és három román állampolgárságú sérült van. Három sérült 18 éven aluli, őket csak ambulánsan látták el.

A balesetnek sok külföldi sérültje van. A Péterfy utcai kórházban hét külföldit, Cegléden hatot, ápolnak, de a Merényi Gusztáv Kórház sérültjei között is vannak szerbek, romábok, bolgárok és törökök is.

A negyed hatkor bekövetkezett balesetben hárman a helyszínen életüket vesztették - mindhárman román állampolgárok. A baleset miatt lezárták az M5-ös Budapestre tartó oldalát, a rendőrség javaslata szerint már Szegednél érdemes kerülőutat keresni. A sztrádán hatalmas torlódás alakult ki, akkora, hogy a dugóban rekedtek ellátásáról is gondoskodni kell. Vizet osztanak, azoknak pedig, akik autójuk sérülései miatt nem tudnak tovább utazni, Gyálon ideiglenes szállást alakítottak ki.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.