Azért lett hosszabb a várólista, mert külföldre mentek az orvosok

Egészségügy
2013 augusztus 31., 13:04

Pécsen járunk.

Július óta kell az eddiginél is gyakrabban elhalasztani a műtéteket, és azóta lett hosszabb a várólista is.

Az történt, hogy az új munka törvénykönyvének megfelelően bizonyos pótlékokat már nem kapnak meg az orvosok, elsősorban az aneszteziológusok és a sebészek. Emiatt viszont nettó fizetésük 30 százalékkal, 80-120 ezer forinttal lett kevesebb. Ennek az orvosok többsége érthető módon nem örült, így külföldön kerestek, és találtak jobban fizető munkát.

A helyzet nem is lesz sokkal jobb, mert további 10 aneszteziológus és 5 baleseti sebész tervezi a kórházban, hogy külföldre megy. A kórházigazgató szerint amúgy csak 15 százalékos fizetéscsökkenés volt, és a klinika még simán működik a felmondások ellenére is. (nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.