Nézze élőben, ahogy Demján Sándor milliókat kaszál!

Játék
2013 augusztus 31., 07:55

Egy nap után elsőként zárta Demján Sándor a barcelonai EPT Super High Roller pókerversenyt. Ez azt jelenti, ma valószínűleg a kamerás asztalhoz ültetik majd, amit itt lent követhet élőben. Arra sajnos nincs garancia, hogy Demján végig bent marad majd, de azért egy egész ország szurkol neki.

Az első nap után Demján 1 037 000 áll az élen, utána következő két ellenfelének 813 000 és 619 000 zsetonja van.

UPDATE: Egyelőre egy másik asztalt mutatnak a videóközvetítésben, de még bármi lehet.

Itt viszont percről percre követheti Demján sorsának alakulását.

Ez már a tizedik European Poker Tour, amit most épp Barcelonában tartanak, de amúgy volt már Budapesten is. Évi 8-10 nagy versenysorozat van a tourban, és az Onlinepoker.hu szerint ilyenkor egy csomó száz és ötszáz euró közötti verseny van a többnapos főverseny mellett. Ez viszont csak szeptember elsején kezdődik majd, ötezer euró körüli nevezési díjjal.

Amin Demján indult, az egy High Roller verseny, ötvenezer eurós (15 millió forint) nevezési díjjal. Ezt ráadásul kétszer is kifizette, mert egyszer kiesett, és a re-entry versenyek szabályai szerint ilyenkor még egyszer elkezdheti, csak megint fizetnie kell. Tavaly majdnem egymillió euró volt az első díj. Ez idén kevesebb lehet, mert eddig kevesebben neveztek.

Demján egyébként imád pókerezni, de annyira azért nem tud. Plankó Gergő négy éve írt is erről egy elég hosszú cikket az Origoba. Magyar versenyeken nem szokott indulni, és többnyire nagy tétekben játszik. 2007 és 2011 között összesen 97 452 dollárt (körülbelül 22 millió forintot) nyert versenyeken.

Hajrá, Sanyi bácsi!

"Sanyi bácsi sosem fog versenyt nyerni" - vészjósolt a 444 egyik kommentelője a Facebookon, és sajnos elképzelhető, hogy most is igaza lesz.

A The Hendon Mob pókeradatbázisában Demján az összes pénznyeremény alapján a 10 ezredik hely környékén áll a világranglistán, Ellenfelei, akikkel ma egy asztalnál ül, teljesen más súlycsoportban játszanak. A kanadai Daniel Negreanu, a világ egyik leghíresebb profi játékosa, aki tévéműsorokban is szerepel és több pókerkönyvet is jegyez, a 3. a világranglistán, 18 millió dollárt nyert eddig összesen. Demján mai másik nagy ellenfele, a német Fabian Quoss a 205. a világon, 3,14 millió dolláros össznyereménnyel.

Mindketten számos versenyen lettek elsők. Demján versenyt eddig egyszer nyert, még évekkel ezelőtt, negyvenhatodmagával.

Még több hasznos info Demján Sándorról

Demján Sándorról, Magyarország egyik leggazdagabb emberéről amúgy itt tudhat meg többet. Demján egyébként a Trigránit elnöke, és nem lehet róla tudni, hogy akkor most ő Magyarország leggazdagabb embere, vagy nem. Évek óta a listák elején (általában a 4.-5. helyen) szerepel, de a valódi vagyonáról keveset tudni, és állítólag nagyon sok pénzt vesztett a válságon. Csányi Sándor valószínűleg megelőzi őt. Mármint nem a színész Csányi Sándor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.