A közös lista második helyét szeretné a Demokratikus Koalíció

politika
2013 szeptember 02., 14:35
photo_camera MTI/Máthé Zoltán

Bár egyelőre nincs is közös lista, de ha lenne, akkor oda a párt jelöltje kéne kerüljön. Ma találkoztak a Demokratikus Koalíció delegáltjai az MSZP képviselőivel, hogy egyeztessenek az ellenzéki összefogásról.

A DK-t Gyurcsány Ferenc pártelnök, Molnár Csaba, Vadai Ágnes és Bauer Tamás képviselte. Gyurcsány a találkozó után elmondta, hogy ők még mindig az átfogó ellenzéki megállapodás hívei, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel.

De mivel a közös lista megbicsaklott az Együtt 2014 és az MSZP közötti egyeztetések során, most a DK közös MSZP-DK listára tett javaslatot. Elképzelésük szerint a választókerületeket és a listás helyeket a pártok támogatottságának megfelelő arányban osztanák fel. És a DK igényt tartana a közös lista második helyére. Erről is Gyurcsány számolt be, azt azonban nem említette, hogy kit szánnának oda.

És ön szerint?

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.