Afganisztánban megsérült kutyát tüntetett ki a cseh miniszter

háború
2013 szeptember 02., 08:51

Athos, a németjuhász egy éve sérült meg, amikor afgán felkelők támadták meg a szövetségesek kelet-afganisztáni támaszpontját. A felkelők két rakétát indítottak, az egyik nem ért célba, de a másik eltalálta a kutyák lakhelyét. A németjuhász súlyos vesemedence-sérülést, többszörös csonttörést szenvedett. Az állat elsősegélyt kapott, majd a társaitól vért is. Athost később az észak-morvaországi Hlucinban működő cseh katonai állatgyógyászati intézetbe szállították át. Ahost háborús veteránként tisztelik, a kiképzője, Rostislav Bartoncik kísérte el a hétfői ceremóniára, ahol Vlastimil Picek védelmi miniszter kitüntette a kutyát. (MTI)

Update: végül a kutya mai fogadása és kitüntetése a miniszter munkaprogramjának változása miatt sajnos elmaradt, és egy későbbi időpontban, október elején tartják meg – tudta meg a bumm.sk.

Kapcsolódó: 70 éve pusztult el Nigger kutya

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.