Alföldi Róbert először beszélt homoszexualitásáról

kultúra
2013 szeptember 04., 12:47

A rendező öt éven át volt a Nemzeti Színház igazgatója, erről az időszakról jelenik meg könyv Csáki Judit gondozásában. A könyvből részletek a hvg.hu-n jelentek meg, például kiderült, hogy

  • a politikusok mindig normálisan beszéltek vele, de míg Hillerhez nem tudott bejutni, a legkönnyebben Balog Zoltánnal tudott együttműködni, akit ha keresett, öt perc után mindig visszahívta.
  • Vidnyánszky Attilával az igazgatóváltás óta kb. öt mondatot válthatott.
  • nagyon jól jött ki a váltásból, soha nem keresték még annyi helyről, mint mostanában.
  • nehéz vele együtt lenni, nem nagyon vannak barátai.
  • eredetileg nem tervezett mesélni könyvében homoszexualitásáról, de mivel egyrészt szerinte ha rendben lenne "családpolitikailag", nagyobb eséllyel maradhatott volna a színház élén, másrészt pedig Kerényi nemrég lebuzizta a Nemzeti Színház elmúlt öt évét, mégis belement, hogy saját helyzetéről szóljon egy fejezet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.