Csomó nagyszerű emlék került elő a hetvenes évek Berlinjében tévelygő Iggy Popról

ZENE
2013 szeptember 04., 18:08

Még idén februárban került elő egy csomó kurva jó fénykép Iggy Pop berlini éveiből. A képeket akkori barátnője, Esther Friedman készítette, és remekül foglalják össze, milyen lehetett Nyugat-Berlin a hetvenes években.

A képeket szerzői jogi mizériák (!) miatt nem tudjuk közölni, de nagyon megéri átkattintani miattuk a Zeit honlapjára.

A lapnak Friedman interjút is adott, ebből például az derült ki, hogy hét évig jártak, és sosem hívta Iggynek, mindig Jimnek szólította. Iggy Pop eredeti neve amúgy James Osterberg, és magának adta becenevét, amikor 18 éves volt. Amúgy Bowie is mindig Jimmynek szólította.

Iggy a színpadon volt csak, és ez fontos különbség, mert Friedman szerint Iggy 99 százalékban elviselhetetlen volt, míg Jim 99 százalékban elviselhető.

Jim amúgy imádta Berlint, azt, ahogy szabadon és egyedül mászkálhat a városban, azt tehet amit akar. Tán leghíresebb száma, a Passenger is ezekből a napi utazásaiból jött össze, a számot ugyanis a berlini metrón szerzett élmények inspirálták. (via Dangerous Minds)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.