Csomó nagyszerű emlék került elő a hetvenes évek Berlinjében tévelygő Iggy Popról

Még idén februárban került elő egy csomó kurva jó fénykép Iggy Pop berlini éveiből. A képeket akkori barátnője, Esther Friedman készítette, és remekül foglalják össze, milyen lehetett Nyugat-Berlin a hetvenes években.

A képeket szerzői jogi mizériák (!) miatt nem tudjuk közölni, de nagyon megéri átkattintani miattuk a Zeit honlapjára.

A lapnak Friedman interjút is adott, ebből például az derült ki, hogy hét évig jártak, és sosem hívta Iggynek, mindig Jimnek szólította. Iggy Pop eredeti neve amúgy James Osterberg, és magának adta becenevét, amikor 18 éves volt. Amúgy Bowie is mindig Jimmynek szólította.

Iggy a színpadon volt csak, és ez fontos különbség, mert Friedman szerint Iggy 99 százalékban elviselhetetlen volt, míg Jim 99 százalékban elviselhető.

Jim amúgy imádta Berlint, azt, ahogy szabadon és egyedül mászkálhat a városban, azt tehet amit akar. Tán leghíresebb száma, a Passenger is ezekből a napi utazásaiból jött össze, a számot ugyanis a berlini metrón szerzett élmények inspirálták. (via Dangerous Minds)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.