Az egész család az Ikeában alszik

életmód
2013 szeptember 05., 08:44
  • Mókás összeállítást készített a Quarz arról, hogy mik történnek a világ IKEA áruházaiban.
  • Bútorvásárlás mellett még sok minden.
  • Magyarország kedvenc húsgolyózós helyén a világ más részen aludni, randizni és bébiszitteren spórolni szeretnek az emberek.

Dél-Kínában például egész családok járnak szunyókálni az Ikea-ba. A South China Morning Post ír le egy délutánt, amikor elöntik az emberek a bútorboltot, de nem azért, hogy polcokat vegyenek, hanem hogy légkondicionált közösségi térnek használják. Nagymamák alszanak unokáikkal franciaágyakban, majd gond nélkül pisiltetik is a kisgyerekeket a bolt közepén.

Sanghajban idősek özönlik el az Ikeát, hogy ott randizzanak, hátrahagyva a találkára hozott narancs- és tojáshéjakat.

New Yorkban a válság idején szülők hordták gyerekeiket az áruház játszóházába, hogy legyen egy szabad estéjük, de bébiszitterért ne kelljen fizetniük. Németországban is simán otthagyják gyerekeiket pár órára az anyák, amíg a közelben vásárolnak, vagy hajat vágatnak.

Izraelben egy részeg nő hányt bele egy mintavécébe, majd ájult bele egy kiállított ágyba. Az egyébként a világ minden táján gyakori, hogy a fürdőszobai részlegen próbálnak könnyíteni magukon a vásárlók.

Arról nem beszélve, hogy néha egy majom is elszabadul egy áruházban.

Mindezek ellenére az IKEA megértő és elfogadó a náluk kikapcsolódó emberekkel szemben Így is rekordbevetéltük volt tavaly.

A kínai nyugdíjasokhoz hasonlóan az amerikai Pavement zenekar is randizásra szereti használni az IKEA-t.

Vargyai Viktor

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.