Új kézben a Generál Média online birodalma

  • A Generál Médiáé volt a MyVip.com, a chat.hu, a love.hu az ingatlanok.hu és más ismert magyar oldalak.
  • A cégnek nincs kimondottan jó híre a piacon.
  • A Generál Média mögött a Holman testvérek, János és Endre álltak.
  • Holman János ellen csalás miatt nyomoznak, Endre állítólag tavaly döntött úgy, hogy Szingapúrba költözik. Ma már ott él.
  • Most az Újpressz nevű apróhirdetési cég volt tulajdonosa, Csernai Gábor veszi át a Generál Média online média birodalmának nagy részét.

Összesen 42 domaint és egy 3 milliós email adatbázist vásárolt a Generál Médiától az angol Epicenter Market ltd. Az angol cég tulajdonosa a magyar Csernai Gábor. Ő korábban az Újpressz Apróhirdetés Rt-nek volt a tulajdonosa, még a 2000-es évek elején.

Hozzá kerül többek közt a MyVip, a chat.hu, a love.hu, az ingatlanok.hu és Csernai opciós jogot kapott a Generál Média más kiadványaira is.

Tudom, hogy a Generál Médiának elég rossz a megítélése a magyar piacon. Mi máshogyan fogjuk csinálni a dolgokat. A felhasználók a változásból semmit sem fognak észrevenni, sőt az a terv, hogy fejlesszük ezeket az oldalakat.

Ezt Csernai mondta a 444-nek. Azt nem akarta elárulni, hogy mennyit fizetett. A mellesleg.hu a Generál Médiánál marad.

Az új tulajdonost tegnap jegyezték be a domaineken.

chathu

A Szingapúrban tartózkodó Holman Endrét, illetve a Generál Médiát többször is összefüggésbe hozták Portik Tamással, de a kapcsolatot testvére, Holman János tagadta. Az tény, hogy a a Generál Média 2009-ben megvásárolta egy ingatlan bérleti jogát a jogot birtokló céggel együtt, melynek egyik tagja Portik Tamás fia volt.

A Generál Média volt a főszereplő a hódmezővásárhelyi banner-ügyben.

A cég 600 millió bannert adott a város egyik iskolájának épületéért cserébe. Vállalták, hogy az ingatlant felújítják, de erre – Holman János delmagyar.hu-n adott interjúja szerint – a gazdasági válság miatt nem került sor. Sőt, az ingatlanra 120 milliós jelzálogot vett fel a cég, aminek visszafizetése a végelszámolás miatt bizonytalan.

A Generál Média tündökléséről és bukásáról az Origo írt egy elég alapos posztot májusban, azt errefelé lehet elolvasni.