Új kézben a Generál Média online birodalma

2013 szeptember 5., csütörtök 19:40
  • A Generál Médiáé volt a MyVip.com, a chat.hu, a love.hu az ingatlanok.hu és más ismert magyar oldalak.
  • A cégnek nincs kimondottan jó híre a piacon.
  • A Generál Média mögött a Holman testvérek, János és Endre álltak.
  • Holman János ellen csalás miatt nyomoznak, Endre állítólag tavaly döntött úgy, hogy Szingapúrba költözik. Ma már ott él.
  • Most az Újpressz nevű apróhirdetési cég volt tulajdonosa, Csernai Gábor veszi át a Generál Média online média birodalmának nagy részét.

Összesen 42 domaint és egy 3 milliós email adatbázist vásárolt a Generál Médiától az angol Epicenter Market ltd. Az angol cég tulajdonosa a magyar Csernai Gábor. Ő korábban az Újpressz Apróhirdetés Rt-nek volt a tulajdonosa, még a 2000-es évek elején.

Hozzá kerül többek közt a MyVip, a chat.hu, a love.hu, az ingatlanok.hu és Csernai opciós jogot kapott a Generál Média más kiadványaira is.

Tudom, hogy a Generál Médiának elég rossz a megítélése a magyar piacon. Mi máshogyan fogjuk csinálni a dolgokat. A felhasználók a változásból semmit sem fognak észrevenni, sőt az a terv, hogy fejlesszük ezeket az oldalakat.

Ezt Csernai mondta a 444-nek. Azt nem akarta elárulni, hogy mennyit fizetett. A mellesleg.hu a Generál Médiánál marad.

Az új tulajdonost tegnap jegyezték be a domaineken.

chathu

A Szingapúrban tartózkodó Holman Endrét, illetve a Generál Médiát többször is összefüggésbe hozták Portik Tamással, de a kapcsolatot testvére, Holman János tagadta. Az tény, hogy a a Generál Média 2009-ben megvásárolta egy ingatlan bérleti jogát a jogot birtokló céggel együtt, melynek egyik tagja Portik Tamás fia volt.

A Generál Média volt a főszereplő a hódmezővásárhelyi banner-ügyben.

A cég 600 millió bannert adott a város egyik iskolájának épületéért cserébe. Vállalták, hogy az ingatlant felújítják, de erre – Holman János delmagyar.hu-n adott interjúja szerint – a gazdasági válság miatt nem került sor. Sőt, az ingatlanra 120 milliós jelzálogot vett fel a cég, aminek visszafizetése a végelszámolás miatt bizonytalan.

A Generál Média tündökléséről és bukásáról az Origo írt egy elég alapos posztot májusban, azt errefelé lehet elolvasni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt