Megpróbálta megölni magát az azeri baltás gyilkos örmény áldozatának apja

külföld
2013 szeptember 6., 10:01

Gurgen Margarjan örmény hadnagy apja öngyilkos akart lenni – írja az Armenpress. Artus Margarjan a jereváni otthonában próbált véget vetni az életének szerda éjjel. Örmény sajtóértesülés szerint a férfi a fia fotója előtt állva egy konyhakéssel négyszer hasba szúrta magát, és két vágással felvágta a bal kezén az ereit. Artus Margarjant másnap reggel kórházba vitték, és megoperálták a máját, de az állapota súlyos.

A felesége találta meg, aki azt mondta, hogy a férje az utóbbi időben súlyos depresszióval küzdött, gyakran felidegesítette magát, álmatlanságtól szenvedett, és állandóan a meggyilkolt fia fotóját nézegette.

Ramil Safarov ünneplése Azerbajdzsánban (Fotó: Facebook)

Gurgen Margarjan volt az, akit Ramil Safarov (Ramil Səfərov) 2004-ben burtálisan meggyilkolt Budapesten, amikor ugyanazon a NATO-gyakorlaton vettek részt. Két évvel később életfogytiglanra ítélték, de a magyar kormány tavaly váratlanul kiadta Azerbajdzsánnak, erről Orbán dönthetett. Az azeriek Safarovnak egyből kegyelmet adtak, előléptették, és azóta is hősként ünneplik.

Örményország emiatt megszakította a Magyarországgal fenntartott diplomáciai kapcsolatait, és még a System of a Down sem volt hajlandó fellépni a Szigeten.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt