Majdnem minden internetes titkosítást feltört az NSA

külföld
2013 szeptember 06., 07:55

A Guardian folytatja az NSA-botrány felgöngyölítését. Legfrissebb cikkükből az derült ki, hogy az internetes tranzakciók magánadatainak védelmét szolgáló titkosítási szoftverek szinte mindegyikét sikeresen feltörte az amerikai az NSA, és brit partnerük, a GCHQ. Ezáltal pedig a banki tranzakcióktól az orvosi információkig mindenhez hozzáférhettek.

Az információk persze most is Snowdentől érkeztek. Ezek szerint az NSA tíz éven át fejlesztett programokat az online kódolási rendszerek feltörésére, és 2010-ben sikerre is jutottak, óriási mennyiségű adathoz hozzájutva.

Az NSA évi 250 millió dollárt költ egy olyan programra is, amelynek célja a technológiai cégek termékfejlesztéseinek titkos befolyásolása. A brit GCHQ részlege pedig olyan eljárások kifejlesztésén dolgozik, melyekkel be lehet jutni a Hotmail, a Google, a Yahoo és a Facebook adatforgalmába. (Guardian/MTI)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.