És ma mit államosít a Fidesz? A közműcégeket

Tbg
POLITIKA
2013 szeptember 08., 12:40
comments 12

Rogán Antal szombaton – legalábbis szóban – megásta a rezsidémon sírját. Azt nyilatkozta, hogy a Fidesz olyan törvénnyel készül, amely a monopol helyzetben lévő közműcégeket egy rendszerbe terelné, és nonprofit cégeket varázsolna belőlük, olvasható a Fidesz honlapján:

Az emberek nem akarnak több szemétszállítási díjat, vízdíjat, villamosenergia-árat vagy éppen fűtési költséget fizetni, mint ami indokolt

A szolgáltatás során keletkezett nyereséget az utolsó forintig visszapörgetnék a szolgáltatás színvonalának emelésébe.

Orbán Viktor miniszterelnök már tavaly eljátszott a gondolattal, és már akkor is jelezte, az európai cégek ki lesznek akadva az elképzelésen.

Abban gondolkodunk, hogy kell egy olyan törvényt alkotni, amelyik a közműszolgáltatásokat Magyarországon egy rendszerbe fogja

– mondta most Rogán.

Rezsicsökkentés rezsicsökkentés hátán

A kormány idén 10 százalékkal csökkentette a közszolgáltatások díját, és még ősszel újabb csökkentést tervez, 11,1%-osat, hogy meglegyen a kerek 20 százalék.

A közműcégek a hatósági árcsökkentés miatt folyamatosan arra panaszkodnak, hogy a lecsökkenő nyereségüket nem tudják majd a meglévő hálózatra költeni, így az leromlik, kimaradások lehetnek stb. Az újabb rezsicsökkentés bejelentését egyébként áramszünet zavarta meg Visegrádon, ahol a Fidesz frakciója ülésezett a héten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.