Szaxofonszólók a világ ellen

Itt a szokásos bágyadt-másnapos hétvégi délelőttökre kitalált zenei sorozatunk legújabb része, és most megint egy nagyobb műfajugrás jön:a dzsessz jazz és a freejazz világából érező számokkal próbálunk segítséget nyújtani a nehezen induló napkezdéshez.

Az eheti válogatást Ajtai Péter készítette, aki az egyik legtehetségesebb fiatal hazai bőgős, és rendszeresen játszik együtt olyan zenészekkel, mint Dresch Mihály, Gadó Gábor, Ágoston Béla vagy Geröly Tamás. Volt már itt sokféle koncepció az elmúlt hónapokban, de a megőrülő szaxofonszólók és a váratlan zongorakiállások most mégis tudnak újat mutatni. Aki eddig is hallgatott hasonlót, az úgyis imádni fogja, aki meg nem, annak itt a remek alkalom az ismerkedésre.

Rendes jazz-zenészhez illő módon Pétertől pár Youtube-os felvételt leszámítva (update: mégy egy link), nem sok mindent lehet fellelni az interneten, viszont többféle formációval párhuzamosan sokat koncertezik, szóval könnyen bele lehet futni a pesti éjszakában.

Ez már a 444 sorozatának tizennyolcadik darabja, korábban csomó másmilyen stílusban kerestünk már zenéket hosszúra nyúlt éjszakák utáni reggelekre. Ezeket itt lehet megtalálni. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.