Szaxofonszólók a világ ellen

ZENE
2013 szeptember 08., 01:03

Itt a szokásos bágyadt-másnapos hétvégi délelőttökre kitalált zenei sorozatunk legújabb része, és most megint egy nagyobb műfajugrás jön:a dzsessz jazz és a freejazz világából érező számokkal próbálunk segítséget nyújtani a nehezen induló napkezdéshez.

Az eheti válogatást Ajtai Péter készítette, aki az egyik legtehetségesebb fiatal hazai bőgős, és rendszeresen játszik együtt olyan zenészekkel, mint Dresch Mihály, Gadó Gábor, Ágoston Béla vagy Geröly Tamás. Volt már itt sokféle koncepció az elmúlt hónapokban, de a megőrülő szaxofonszólók és a váratlan zongorakiállások most mégis tudnak újat mutatni. Aki eddig is hallgatott hasonlót, az úgyis imádni fogja, aki meg nem, annak itt a remek alkalom az ismerkedésre.

Rendes jazz-zenészhez illő módon Pétertől pár Youtube-os felvételt leszámítva (update: mégy egy link), nem sok mindent lehet fellelni az interneten, viszont többféle formációval párhuzamosan sokat koncertezik, szóval könnyen bele lehet futni a pesti éjszakában.

Ez már a 444 sorozatának tizennyolcadik darabja, korábban csomó másmilyen stílusban kerestünk már zenéket hosszúra nyúlt éjszakák utáni reggelekre. Ezeket itt lehet megtalálni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.