Patkányokon élte túl a telet az Andokban

2013 szeptember 9., hétfő 6:05
1
.

Négy hónapot húzott ki a téli Andokban egy uruguay-i férfi, aki még májusban tűnt el, miután lerobbant a motorja és gyalog próbált meg Chiléből eljutni Argentinába. A hatóságok vasárnap találtak rá egy kunyhóban.

A férfi elmondása szerint patkányokon, mazsolán és cukron élt a tengerszint feletti 2800-as magasságban, amikor megtalálták a rendőrök, akik a hóhatárt mérték fel a hegyekben.

Ez egy csoda, még mindig nem hisszük el. Beszélt a családjával, a feleségével, az anyjával és a lányával. (...) Megkérdeztem tőle, ön hívő? Mire azt mondta: Nem voltam az, de most már az vagyok.

- számolt be a sajtónak a férfiről San Juan kormányzója.

Az 58 éves Raul Fernando Gomez Circunegui 20 kilót fogyott a négy hónap alatt, az őt kórházban kezelő orvos szerint nincs komolyabb baja, alultáplált és dehidratálódott a teste az egyébként dohányzó férfinak.

A hírről beszámoló Reuters emlékeztet, 1972-ben ugyancsak az Andokban zuhant le egy rugbycsapat gépe. A túlélők halott társaik holttestével táplálkoztak. A sztoriból könyv és film is készült. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt