Közösség tagjai elleni erőszak miatt ítélték el hat fiatalkorút

bűnügy
2013 szeptember 10., 16:27
comments 1

Egy fiatalkorút letöltendő, öt társát pedig felfüggesztett börtönre ítélte nem jogerősen a Debreceni Járásbíróság, társtettesként, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt. A hat fiatalkorú 2012. január elsején, a szilveszteri tűzijáték után bántalmazott két nigériai egyetemistát Debrecen belvárosában.

Az ítélet értelmében a 17 éves G. Tamás elsőrendű vádlott 2 év 6 hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kapott. Társait 1 év 4 hónaptól 1 év 10 hónapig terjedő, 3-4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A bíróság szerint kétséget kizáróan bizonyított, hogy a vádlottak a sértetteket bőrszínük miatt becsmérelték, a bántalmazás indoka egyértelműen a két nigériai férfi származása volt. Az elsőrendű vádlott védekezésével szemben mindezt a többiek vallomása, a társaságukban lévő tanúk, a szemtanúk, valamint a sértettek vallomásai, továbbá a rendőri jelentések is alátámasztják.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, valamint három vádlott védője és törvényes képviselője gondolkodási időt kért, másik három vádlott védője és törvényes képviselője pedig fellebbezést jelentett be. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.