Egyre boldogtalanabbak a magyarok

Kijött az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának legújabb boldogság-jelentése. Bár a boldogságot nyilván nehéz mérni, azért a jelentés készítői mindent bevetnek: számít a gazdasági helyzet, a munkanélküliség mértéke, a családok helyzete, az egészségügy állapota, ráadásul az értékeket több indexből átvéve számolják. Bejön még a végeredménybe a korrupció szintje, az OECD hasonló boldogság-indexe, szociális ellátórendszer állapota, a GDP, meg még egy csomó tényező.

Ezek alapján pedig Magyarország pocsékul teljesít. És itt nem a kötelezőnek vélt újságírói pesszimizmus mondatja ezt, hanem tényleg: a 156 országból a 110. helyet szereztük meg, Laosz és India között. De például előttünk végzett Irak, Szomália és Banglades is. Az EU-ból pedig csak Bulgária végzett mögöttünk.

És miközben a világátlag javult a legutóbbi index megjelenése óta, nálunk romlott a helyzet a 2005-2007 között készült jelentéshez képest.

A boldogság-jelentés itt érhető el. 

Hasonló eredmény jött ki amúgy az OECD boldogság-indexéből is, ahol a vizsgált 36 országból nálunk voltak a legelégedetlenebbek az emberek.

(via Figyelő)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.