Meglopta az emberkereskedőket a munkára vásárolt gyerek

Tbg
bűnügy
2013 szeptember 12., 06:03

Egy váli házaspár 100 ezerért vásárolt magának egy 14,5 éves gyereket Romániában, hogy dolgozzon nekik. Úgy intézték, hogy a fiút gyámság alá helyezte a házaspár. A dolog azonban máshogy alakult, mint képzelték, a fiút valójában lopni küldte az anya a családhoz.

Amikor már bő milliós értéket tulajdonított el, a férj feljelentést tett hétfőn Bicskén a rendőrségen, akik viszont nemcsak a tolvajra derítettek fényt, hanem arra, hogy itt emberkereskedelemről van szó.

A gyereket ugyanis már mások is gyámság alá helyezték hasonló indokkal, ám erről a váliak nem tudtak. A házaspárt emberkereskedelemm gyanúsítják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.