Törvénysértő módon segítette a rendőrség a hajléktalan emberek kunyhóinak lebontását

POLITIKA
2013 szeptember 12., 15:51
comments 2

2012 márciusában a ferencvárosi önkormányzat lerombolta négy hajléktalan ember kunyhóját, amit a Határ út menti erődben építettek. Az önkormányzat hivatalosan bozótirtásra és szemétszedésre szervezett akciót, ennek keretében rombolták végül le az épületet. A kunyhóbontást A Város Mindenkié csoport két aktivistája próbálta megakadályozni, őket végül a rendőrség állította elő.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a héten mindkét aktivista perét lefolytatta, és arra jutottak, hogy az eredetileg bozótirtás és hulladék elszállítása miatt meghirdetett önkormányzati akció során a rendőrök jogszabálysértően asszisztáltak a kunyhók lerombolásához.

A bíróság szerint a rendőri fellépés jogalapja sem látható, ezért új vizsgálat lefolytatására kötelezték az ORFK-t, amiben vizsgálni kell az intézkedő rendőrök felelősségét is. (via AVM)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.