Kiss Péter súlyos beteg, 2014-ben biztosan nem indul

2013 szeptember 13., péntek 7:25

Utoljára március 25-én az agrártörvény módosításáról szavazott a parlamentben Kiss Péter, MSZP-s országgyűlési képviselő, és márciusban volt utolsó felszólalása is. Úgy tudjuk, hogy azóta súlyos betegsége miatt nem volt a házban, és a nyilvánosság előtt is csak ritkán jelenik meg.

Kiss betegsége miatt kérdéses, hogy ki lesz az ellenzéki jelölte Újpesten.

A Péter betegsége senki előtt sem titok, de ezt az ügyet eléggé szent tehénként kezeli mindenki. Egy darabig egyébként úgy is nézett ki, hogy jobban van, de sajnos most már nem ez a helyzet. Érdemben még nem volt szó róla, hogy az MSZP vagy az Együtt indítson jelöltet a helyén egyéniben, erről tapintatból nem beszélt senki az egyeztetéseken.

Ezt az Együtt-MSZP választókerületi tárgyalásait ismerő forrásunk mondta.

Hivatalosan az MSZP-ből nem akart senki nyilatkozni Kiss Péter állapotáról, informátoraink is csak annyit mondtak, hogy a politikus rosszul van.

Politikai szempontból azért fájó az ellenzéknek, hogy Kiss nem indulhat, mert a választókörzetében, Újpesten lett volna esélye a győzelemre. Kiss 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban is itt szerzett egyéni mandátumot, és csak 2010-ben győzte le a fideszes jelölt, de Kiss az országos listáról így is bejutott a Parlamentbe.

Az 54 éves politikusnak egy időben elég nagy befolyása volt az MSZP-ben, a rendszerváltás óta összesen hat alkalommal volt miniszter először Horn Gyula kormányában, legutóbb pedig Bajnai Gordonéban. 2004-ben, Medgyessy Péter bukásakor a miniszterelnöki szék megszerzésére is reális esélye volt.

(A cikkhez fontos adatokat Tremmel Márk gyűjtött)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt