https://444.hu/assets/colorado-%C3%A1rv%C3%ADz-6.jpg

Négy halottja és több száz eltűntje van a coloradói árvíznek

katasztrófa
2013 szeptember 14., 21:56
comments 1

A Nemzeti Óceán-és Légköri Hivatal (NOAA) műholdja szeptember 11-én ezt a képet készítette arról a viharrendszerről, ami elárasztotta Coloradót.

photo_camera Fotó: Reuters / NOAA

Colorado és Új-Mexikó államban egy hete tartanak a viharos esőzések. Barack Obama a vészhelyzet miatt rendeletet írt alá, lehetővé téve ezzel a szövetségi támogatást 14 coloradói és három új-mexikói megyében.

photo_camera Fotó: Reuters / John Wark

A coloradóbeli Boulder városra és a környékére több mint hetven éve nem látott mennyiségű eső hullott, és kilépett a medréből a települést kettészelő folyó. A Sziklás-hegységben Denver városától északra egyes települések, köztük Boulder is teljesen elszigetelődtek a külvilágtól, szünetel az áram- és az ivóvízellátás meg a telefonszolgáltatás.

photo_camera Fotó: Reuters / Rick Wilking

Lyons kisvárosban derékig érő víz borítja az utcákat, mintegy kétezren rekedtek a házukban. A mentésükre bevetették a Nemzeti Gárda tagjait, akik mintegy kétszáz embert katonai helikopterekkel szedtek fel, és vittek biztonságba.

photo_camera Fotó: Reuters / Rick Wilking

A hatóságoknak 172 ember hollétéről nincsenek pontos információi. A négy halálos áldozat közül kettő egy autóban ült, amikor elsodorta járművüket az ár.

photo_camera Fotó: REUTERS/CBS4 Denver

Nemcsak az embereket, a kutyákat is mentik.

photo_camera Fotó: Reuters / Joseph K. VonNida / Army National Guard

Colorado államban 1976 óta nem voltak ilyen súlyos árvizek.

A szomszédos Új-Mexikó szövetségi állam egy részét is sújtja az időjárás, ott is százakat kellett kitelepíteni otthonukból három megyében.

photo_camera Fotó: Reuters / Mark Leffingwell

(Reuters, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.