Gyámügy elé került a pedagógus, aki nem a zebrán vitte át a gyerekét

Zalaegerszeg belvárosában sietett a busz után egy pedagógus a lányával, és hogy biztosra menjen, nem a zebránál keltek át a négysávos, egyirányú úton. Rendőrök szúrták ki őket, és helyszíni bírásként 20 ezer forintra büntették a nőt.

A tanárnő beszámolója szerint már a rendőrségi eljárás sem ment könnyen, a rendőrök végig keresztnevén szólították, és amikor kérte, hogy gyorsan intézzék el az ügyet, mert óvodából el kell hoznia a fiát is, azt mondták neki,

addig marad itt, amíg az eljárás tart, ha akarom, bevitetem 12 órára.

Tanártársai meggyőzték, hogy írjon panaszlevelet a rendőrségre, de ez nem bizonyult jó ötletnek.  Válaszlevelében a testület arról írt, hogy mindenben a járőröknek volt igaza, és még azt is, hogy hivatalból értesítették a zalaegerszegi járási gyámhivatalt.

Ahonnan meg arról jött hamarosan levél, hogy kiskorú gyermekének veszélyeztetése miatt a hatóságok a gyermeket ideiglenesen elhelyezhetik hozzátartozónál, nevelőszülőnél vagy gyermekotthonban. Egy nap pedig meg is jelent házuknál a gyámügyi hatóság embere, és felmérte a terepet, megnézte a gyerekek környezetét, majd belátták, hogy valójában nincs veszélyeztetve a kiskorú. És lezárták az ügyet. (via Index/vaol.hu)