Végső összecsapásra készülnek kóbor kutyáikkal a románok

ÁLLAT
2013 szeptember 16., 23:11

Két héttel ezelőtt kutyák martak halálra egy négy éves kisfiút Bukarestben. A román főváros utcáin több mint 60 000 kóbor kutya él, és hasonló a helyzet az ország számos nagyvárosában. A kisgyerek halálának hatására a politikusoknak hirtelen sürgős lett megoldást találni az évtizedek óta jelen lévő problémára, azonban ez egyáltalán nem olyan egyszerű feladat. Senki nem tudja, pontosan mit kellene csinálni, az állatvédőknek pedig egyik ötlet sem tetszik.

photo_camera Bukaresti sintérek próbálnak ketrecbe zárni egy kutyát.
photo_camera Bukaresti sintértelep. A múlt héten a román parlament elfogadott egy törvényt, amely engedélyezné, hogy minden, közterületen elfogott kutyát el lehessen altatni, amennyiben azt két héten belül nem fogadja senki örökbe.
photo_camera Ennek a kutyának sikerült meglógnia a sintér elől. Hétfön több képviselő a román alkotmánybírságon támadta meg a kóbor kutyák ellen hozott törvényt.
photo_camera Kóbor kutya harap egy bukaresti sintértelep alkalmazottjába.
photo_camera Sintér és kóbor kutya harca.
photo_camera Van, aki eteti Bukarest kóbor kutyáit.
photo_camera És vannak, állatvédők akik tüntetnek értük.
photo_camera Nem kóbor kutya demonstrál a kóbor kutyák megmentéséért.
photo_camera Kutyákat kitiltó tábla egy bukaresti parkban.
photo_camera Amit a kóbor kutyák nem tudnak értelmezni.
photo_camera Az alkotmánybíróság döntésétől függetlenül Bukarest polgármestere októberben népszavazást szeretne kiírni, hogy a város lakói eldönthesség, mit akarnak kezdeni több tízezer kóbor kutyával. Minden fotó: REUTERS/Bogdan Cristel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.