A Starbucks nem szeretne fegyvert látni a boltjaiban

Tbg
külföld
2013 szeptember 18., 06:34

Nyílt levélben kérte vendégeit az amerikai kávéházlánc elnöke, hogy ne viseljenek - legalábbis látható helyen - fegyvert boltjaikban.

Az ügy előzménye a fegyvertartásról szóló vita kiéleződése. A Starbucks korábban nem tiltotta vendégeiknek a nyílt fegyverviselést, ezt viszont a fegyverlobbisták kihasználták, és az elmúlt fél évben sokan fegyverrel az oldalukon mászkáltak be a boltokban, ami a többi vendéget zavarta.

A fegyvertartás mellett érvelők ráadásul még külön napot is tartottak a Starbucks tiszteletére, így a kávéházlánc egy idő után az erről szóló politikai viták és konflikutsok melegágya lett. A Starbucks Apprecitation Day napján a Connecticut állambeli Newtownban, ahol 20 emberrel végzett egy ámokfutó lövöldöző, zárva tartották a boltot.

Az USA-ban összesen hétezer Starbucks működik.

Ez kérés, és nem tiltás, hangsúlyozta keddi levelében Howard Schultz cégelnök, nem akarják ugyanis kitenni alkalmazottaikat olyan vitáknak, ahol a másik félnél fegyver van, márpedig ha tiltásról lenne szó, ki kéne küldeni a fegyveres vendégeket, ami további konfliktusokhoz vezethet. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.