És most hallgassák meg, ahogy egy bankár viszonylag hosszan nem mond semmit

gazdaság
2013 szeptember 19., 14:19

A bankszövetség főtitkára, Kovács Levente vidéki gyerek, és szereti a piros almát. Azt, hogy hogyan tervezi megmenteni a devizahiteleseket a bankszövetség vagy nem tudja, vagy nem akarja megmondani.

A sajtótörténeti interjú a Népszabadságban jelent meg. Kovács Levente valószínűleg a kormánynak azért elég keményen odamondogató bankszövetségi elnök, Patai Mihály ellenpontja szeretne lenni, és nem csak, hogy senkinek nem szól oda, de egyáltalán nem is mond semmit. Egészen pontosan így:

  • A bankoknak adott novemberi határidőről

A reális célokhoz minden fél számára reális határidő kell. (...) Vidékről származom, így azt szoktam mondani, hogy az almának is elég időt kell hagyni arra, hogy pirosra érjen.

  • A kormány ultimátumáról

A bankok a kormány minden kérését, jelzését nagyon komolyan veszik (...) akár november előtt is lehetnek részmegoldások, megállapodások.

  • Hogy tárgyalnak-e a kormánnyal

Amióta a Magyar Bankszövetség létezik, vagyis immár 25 éve, a bankok folyamatosan tárgyalnak, egyeztetnek a mindenkori szaktárcával.

  • Kinek segítenének a bankok?

 Időben először azokon kell segítenünk, akiknek a lakhatásuk van veszélyben. A teljes körű megoldás több ismeretlenes egyenlet, és amíg nem tudjuk, mennyi lesz az x, addig azt sem lehet megmondani, mennyi az y.

  • A Bankszövetség javaslatairól

Egy folyamatban levő szakmai munkáról van szó, ennek keretében az egyik megoldási irányt át kellett dolgoznunk a jegybank állásfoglalásának megfelelően.

  • Lesz-e a végén megállapodás a bankok és a kormány között?

 A bankszektor ebben teljesen elkötelezett, és minden lépését ez az elkötelezettség vezérli.

A teljes interjút errefelé nem ajánlom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.