Gergényi és Bene is tagadja bűnösségét

bűnügy
2013 szeptember 19., 06:48

Az öt fővádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön a rendőrtábornokok pere. Bene László egykori országos és Gergényi Péter budapesti főkapitányt, illetve Dobozi Józsefet, a Rebisz vezetőjét előljárói kötelesség elmulasztásával vádolják a 2006 őszi események miatt, erről bővebben itt olvashat.

A vádakra reagálva bírósági meghallgatása előtt Bene László azt mondta, hogy eleget tett vezetői kötelességeinek, és bár biztos volt olyan döntése, amit határozottabban kellett volna képviselnie, bűncselekményt nem követett el.

Gergényi pedig, akit részben azzal vádolnak, hogy nem váltotta le a Szabadság téri biztosítás az események során alkalmatlannak bizonyult parancsnokát, M. Gábor negyedrendű vádlottat, azt, hogy

a Magyar Televízió székházánál akkor sem tudtunk volna parancsnokot cserélni, ha akartunk volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.