Jóég, de jó, hogy perverz módon mindenbe belekattintok

külföld
2013 szeptember 19., 10:46

így például ebbe is, ami a címe alapján minden idők legolvasóriasztóbb cikke lehetne:

Brüsszeli hetilap: közjátékok és konfliktusok az Európai Bizottságban

De a KCNA MTI ebből is ki tudta hozni a maximumot, így a következő öt bekezdésből megtudhatjuk, hogy Viviane Reding, a magyar kormány kedvenc európai biztosa egy köcsög. A kordokumentum értékű beszámolót az alábbiakban változtatások nélkül olvashatják:

EU-sajtó
Brüsszeli hetilap: közjátékok és konfliktusok az Európai Bizottságban

Konsiczky Zoltán, az MTI tudósítója jelenti:
Brüsszel, 2013. szeptember 19., csütörtök (MTI) - Közjáték zavarta meg az Európai Bizottság új családi fotójának elkészítését a múlt héten Strasbourgban - írta csütörtökön kiadott számában a European Voice című, uniós ügyekkel foglalkozó brit hetilap.

Az újság szerint azáltal, hogy az egész bizottság részt vett Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén, ahol José Manuel Barroso elnök épp az Európai Unió állapotáról tartott beszédének elmondására készült, kézenfekvő alkalom kínálkozott az immár 28 tagúra bővült biztosi kollégium új családi fényképének elkészítésére, mivel az eddigieken a horvát biztos, Neven Mimica nem szerepelt.
Szerda reggel, miközben mindössze pár perc volt hátra addig, hogy Barroso megkezdje az EP teljes plénuma előtt idei legmeghatározóbb beszédét, az elnök 26 biztossal toporgott idegesen a fényképezkedés helyszínén. Egyvalaki nem volt ott, nem érkezett meg időben. A lap szerint Viviane Redingnek, "az önreklámozás biztosának" nyoma sem volt sehol.
A luxemburgi biztosra végül strasbourgi irodájában bukkantak rá, ahol éppen egy olyan krémszínű kosztümkabátot öltött magára, amely biztosította számára, hogy ő legyen a legszembetűnőbb a 28 ember közül a fényképen. A többi biztos a lap szerint iróniával nyugtázta, hogy Reding rögtön érkezik, amikor pedig végül megjelent, utalást sem tett arra, hogy bocsánatot kérne a késésért. "Érezni lehetett a szeretetet" - jegyezte meg a European Voice.
A lap szerint Reding, aki 2004 és 2009 között távközlési biztos volt, Neelie Kroes múlt héten ismertetett, a telekommunikációs piac egységesítését célzó javaslatát is megpróbálta elgáncsolni. Kroes akkori sajtótájékoztatóján hangsúlyozta a bizottság egységét az ügyben, Redingnek mégsem mondott külön köszönetet, noha más biztosoknak igen. A cikk szerint Reding a kollégium ülésén bírálta a javaslatot, és bejelentésének elhalasztását akarta elérni, ám Barroso jelezte, ez évértékelő beszédének egyik kulcseleme.
kkz \ kvb \ ksy

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.