Ruhamárkaként tért vissza Pablo Escobar

külföld
2013 szeptember 23., 17:55

Pablo Escobar több mint húsz éve halt meg, de a mai napig ő számít a leghíresebb drogbárónak. A nyolcvanas években a kolumbiai kokainbirodalma élén a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb emberei közé felemelkedő Escobar több ezer ember haláláért felelős, most azonban ruhamárkaként térhet vissza a neve.

Legalábbis ezt szeretné a drogbáró családja, fia nem csak apja nevét, de ujjlenyomatát és aláírását is ruhákra nyomná. A kolumbiai kormány azonban elutasította az ötletet, mert szerintük az nem csak erkölcsileg nem fér bele, de konkrét törvényeket is sért.

Jose Luis Londono, a márkaneveket jóváhagyó kereskedelmi bizottság képviselője utasította el a család kérését. Szerinte az ötlet olyan, mintha valaki Németországban ruhamárkát indítana Hitler néven.

photo_camera escobarhenao.com

Escobar fia, Sebastian Marroquin azonban nem adja fel, ha Kolumbiában nem is, más országban még próbálkozhat. Indoklása szerint azért szeretné márkaként levédetni apja jegyeit, hogy a történeteket kitaláló média és a kormány ne tudja besározni azt, ezzel profitot is termelve a maguk számára.

Végül online boltot nyitott, mára pedig termékeiket árulják amerikai, mexikói, osztrák és guatemalai boltokban, de elmondása szerint sorra érkeznek az újabb megkeresések is.

Ráadásul jól fogynak a ruhák, legalábbis egy mexikói bolt eladója szerint, aki elmondta, hogy leginkább a drogbáró arcképével díszített pólókra van kereslet. (via NationalPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.