Ruhamárkaként tért vissza Pablo Escobar

Pablo Escobar több mint húsz éve halt meg, de a mai napig ő számít a leghíresebb drogbárónak. A nyolcvanas években a kolumbiai kokainbirodalma élén a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb emberei közé felemelkedő Escobar több ezer ember haláláért felelős, most azonban ruhamárkaként térhet vissza a neve.

Legalábbis ezt szeretné a drogbáró családja, fia nem csak apja nevét, de ujjlenyomatát és aláírását is ruhákra nyomná. A kolumbiai kormány azonban elutasította az ötletet, mert szerintük az nem csak erkölcsileg nem fér bele, de konkrét törvényeket is sért.

Jose Luis Londono, a márkaneveket jóváhagyó kereskedelmi bizottság képviselője utasította el a család kérését. Szerinte az ötlet olyan, mintha valaki Németországban ruhamárkát indítana Hitler néven.

escobarhenao.com

Escobar fia, Sebastian Marroquin azonban nem adja fel, ha Kolumbiában nem is, más országban még próbálkozhat. Indoklása szerint azért szeretné márkaként levédetni apja jegyeit, hogy a történeteket kitaláló média és a kormány ne tudja besározni azt, ezzel profitot is termelve a maguk számára.

Végül online boltot nyitott, mára pedig termékeiket árulják amerikai, mexikói, osztrák és guatemalai boltokban, de elmondása szerint sorra érkeznek az újabb megkeresések is.

Ráadásul jól fogynak a ruhák, legalábbis egy mexikói bolt eladója szerint, aki elmondta, hogy leginkább a drogbáró arcképével díszített pólókra van kereslet. (via NationalPost)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.