Svájcban bezzeg megszavaztatják, hogy épüljön-e új stadion

külföld
2013 szeptember 23., 06:53
comments 11

Összesen 216 millió svájci frankba (52 milliárd forintba) került volna az új stadion Zürichben, aminek a felépítéséről szavazást írtak ki. A jó zürichiek meg leszavazták, így nem épül fel az új stadion Zürichben.

Az eredmény azért is különös, mert a két legnagyobb párt, a szociáldemokraták (SP) és a néppártiak (SVP) is igennel kampányoltak

Mondjuk szoros volt, végül 53 058-an szavaztak ellene, és 51 311 mellette, ami csupán 50,8 százalékot jelent a stadionellenesek javára.

Messze nem kétharmad.

Részletek a Neue Zürcher Zeitungban.

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.