Távozik az Origo főszerkesztője

káosz
2013 szeptember 24., 08:59

Közös megegyezéssel távozik Gazda Albert, az Origo főszerkesztője. A T-csoporthoz (Deutsche Telekom) tartozó újság az egyik legolvasottabb magyar lap, hozzájuk tartozik a freemail és az iwiw is.

Gazda Albert két éve vezeti az Origót. Idén tavasszal az Origo átalakult, új dizájnt kapott.

photo_camera Gazda Albert

Gazda az Index főszerkesztő-helyettese volt 2011 őszéig, amikor Weyer Balázs és Nádori Péter távozása után átvette a rivális újságot. Gazda az Indexnél a gazdaság, a sport, a kultúra és a politika rovatokat is szerkesztette korábban. Az újságíró karrierjét Kurírnál kezdte majd a Magyar Narancsnál, a Magyar Hírlapnál és a Világgazdaságnál is dolgozott. Az Origo azt írja, munkáját ideiglenesen Sáling Gergő, eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át, végleges utódlásáról később döntenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.