Horváth László a TV2-ben is megmosakodott

Tbg
2013 szeptember 24., kedd 16:29

Megszólalt a nyilvánosság előtt is Horváth László Heves megyei országgyűlési képviselő, aki két nap alatt vált a fogyatékkal élők elutasítójából befogadójává.

Sajnos hétfőn a Parlamentben nem sikerült elcsípnünk (még az interpellációk alatt elpályázott a patkóból), de kedd reggel a Mokkában beszélt az elmúlt napok eseményeiről.

  • Csak röviden: Miután kisebb hisztériát okozott Szilvásváradon, hogy a bélapátfalvai fogyatékosotthonból néhány tucat értelmi fogyatékos kisebb lakásokba, otthonokba költözne, a település országgyűlési képviselője maga is a tiltkozók oldalára állt.
  • Erről, és arról, hogyan próbálta meg ezután a városka képviselőtestülete is megakadályozni a projektet, írtunk egy cikket pénteken. Vasárnap Horváth László újabb videóval jelentkezett, amiben korábbi, elutasító álláspontját megváltoztatva a fogyatékkal élők oldalára állt.
Horváth László (Fidesz) a TV2 stúdiójában

Ez persze örvendetes, hiszen egyébként is alkományellenes "Kitagolás: Szilvásváradon ne vásároljanak ingatlanokat!" címmel közelményeket írni, politikusként meg még ciki is, de arról, hogy miért változott meg hirtelen a véleménye, most sem tudtunk meg többet.

Sőt, az álszenteskedés magasiskoláját ugrotta meg Horváth ezekkel a mondatokkal:

Én megdöbbentem ezen, én hat évig éltem Szilvásváradon, és nem ilyennek ismertem meg.

Hiszen elutasító közleménye még mindig ott figyel honlapján.

Nézze... másfél évvel ezelőtt, én akkor is kiálltam a program mellett… én tudom igazolni, hogy nem veszélyesek, … ezek a vádak, ezek a címkézések eloszlathatók, és oldani is kell őket…

Még mindig, szeptember 6. dátummal.

Sokan szégyellik most magukat, úgy hiszem... a képviselőtestület és a lakók is.

Horváth László egyébként közölte, azóta egyeztetett a polgármesterrel (Szaniszló Lászlóval), és már megvan a két kiszemelt ingatlan (eredetileg négyről volt szó), ahol megvalósulhatnak a projektek.

A fogyatékkal élők 2015 tavaszán érkezhetnek Szilvásváradra.

- mondta.

Éljen!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt