A legbizarrabb magyar lopások

bűnügy
2013 szeptember 24., 06:27

ITT A LOPÉDIA, MINDEN, AMIT MAGYARORSZÁGON 2013-BAN ELLOPTAK

Összegyűjtöttünk mindent, amit 2013-ban Magyarországon elloptak, és gyorsan kiderült, hogy ebben az országban tényleg visznek mindent, ami mozdítható. Meg azt is, ami elméletileg nem az, mint például egy erkély. A magyar bűnözők lopnak egészen hétköznapi dolgokat, pénztárcát, autót és fát is, de azt is viszik, ami egészen különleges. Nyugodtan lehet nevetni, a sápítozás úgysem segít az áldozatokon. Főleg nem azon, akinek az epeköveit is elvitték.

wckefe

Bortorony

Eleve szép, amikor rá kell keresni, hogy pontosan mi lett ellopva. De ezt az esetet tovább színei, hogy a mindössze 17 éves tolvaj olyan komoly borrajongó volt, hogy előbb lenyúlt egy 23 000 forintot érő palack bort, majd egy hónappal később visszament méltó tartót is lopni hozzá.

Csülök

I. Lajos betört egy veszprémi csárdába, és éppen egy tál csülköt fogyasztott jóízűen, amikor rátörtek a rendőrök. A police.hu beszámolója drámai erejű felvételt is közöl a bizonyítékról.

Drog

A tinédzser, aki dizájnerdrogot lopott egy bicskei postát biciklijéről, amivel sikerült lebuktatnia a csomag címzettjét is. Nagyjátékfilm vagy több részes amerikai tévésorozat alapja lehetne.

Epekő

MInden bizonnyal 2013 leghülyébb bűnözője az a betörő, aki 145 darab epekövet lopott egy kecskeméti házból. Bár az 52 éves férfit elfogták, sajnos az epekövek nem lettek meg :-(

Fogyasztószer

Csak azért, mert bűnöző vagy, még vágyhatsz jó testre.

Futballkapu

Nehogy már csak politikusok lophassanak maguknak össze egy stadiont.

Kugli

A devecseri óvónénik biztos nem örültek, másnak viszont megbocsájtható, ha olyan rendőrség híren nevet, amelyben egy 13 éve kuglit, játk kacsát, műanyag vödröt és hintát lop.

Lélekharang

Ez az a kis harang a templomokban, esetleg temetők kápolnájában, amit akkor kondítanak meg, amikor valaki meghal. Könnyebb, mint a templom nagy harangja, viszont így is elég sok benne a fém. Ennek köszönhetően viszonylag gyakran lopják is.

Megyei napilap

Csaknem kétszáz olvasót fosztott meg a napi információtól a hírek tolvaja Miskolcon - ez valószínűleg A tökéletes rendőrségi közlemény.

Mellszobor (Liszt Ferenc)

Győrújbarátról vitték el a bronz műalkotást, aminek csak az orra és a szeme lett meg Szlovákiában

Műfogsor-rögzítő

A tolvaj B. Gyula 69 évesen szánta rá magát a dentális kriminalitásra.

Pizza

A 15 éves szegedi diák a szalámis pizzát a ruházatába rejtette.

Rendsodró

Vagy a tolvajnak is van néhány hektár földje, vagy egyszerűen fogalmas sem volt, hogy mi ez a furcsa formájú szerkezet, de gondolta valamire biztosan jó lesz.

Robbanószerkezet

Valamiféle tiszteletet érdemel az, aki nem ártani akar, hanem csak a bűnözés szépségéért, l'art pour l'art bűnöz. A 22 éves fiatalember egy lőszerraktárból lopott el egy ósdi robbanószerkezetet, majd felakasztotta egy közeli fára.

Síremlék

Irénke néni és József bácsi nem nyugodhat békében a kecskeméti köztemetőben.

Szaturnusz

A Naprendszer Bolygói szoborcsoport hatodik elemét a Hornyik János körútról vitték el. A nyomozók később megtalálták az égitestet.

Szökőkút

Az hagyján, hogy a tolvaj apránként próbálta elvinni a győri szökőkutat, de ráadásul megbontotta a barokk főtér egységét.

Tampon

Egy 33 éves tatai nő volt az ötletgazdája összesen 13 millió forintnyi tampon ellopásának.

Tarhonya

Az italpor-jégkrém-tarhonya szentháromsága Barcson.

Vérnyomásmérő

Iszonyú kellemetlen lehetett hazaérni a feltört házba, és azzal szembesülni, hogy nincs mivel megmérni a magas vérnyomást.

Wc-kefe

A magyar tolvaj nemcsak a boltit, hanem a használtat is ellopja.

(A fényképet Orosz Péter készítette egy budapesti bevásárlóközpontban.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.