Nem bírnak magukkal

hogyaszongya
2013 szeptember 24., 06:00

Nem terveztem soha, hogy valaha szólok, de itt az idő, hogy ráfigyeljünk azokra a képviselőnőkre, akik szinte minden esetben a nyílt provokáció legundorítóbb módját választják, arra törekedve, hogy valakinél elszakadjon a cérna! - Tasó László (később eltüntetett) közleménye

Kövér László az utóbbi időben nagyon sokat foglalkozik az egyes parlamenti képviselők viselkedésével. Bár azt nem értjük, hogy miért baj, ha valaki transzparenst feszít ki az ülésteremben, de mindenképpen egyetértünk a házelnök házmesteres stílusa mögött meghúzódó felismeréssel. A parlamenti képviselők viselkedése azért nagyon fontos, mert akarva-akaratlanul egyfajta mintaként szolgálnak az ország polgárainak.

Pár hete Illés Zoltán ragadtatta el magát Szél Bernadettel szemben, olyannyira, hogy Kocsis Máté kért elnézést a Fidesz-frakció nevében. Most pedig valaki más tudatta ugyanezzel a képviselőnővel, hogy őt meg kéne ütni. Ertsey Katalin szerint Tasó László volt ez a valaki, Tasó László viszont ezt tagadja. Annyit azonban a facebookra kitett (majd később onnan eltüntetett) közleményében kijelentett, hogy ha valaki ilyet mondott egyáltalán, az nyilvánvalóan csak Szél Bernadett provokációja miatt történt. És persze – ezt már mi mondjuk –, ha sokat szemtelenkedik az a képviselőnő, akkor legalább egy verbális maflás kijár neki. Még jó, hogy az ülésterembe nem lehet kutyát vinni, mert előbb-utóbb bejutna egy vakkomondor is.

Tudjuk, hogy szép számmal vannak Magyarországon férfiak, akik szerint az asszony verve jó. Ez épp elég baj. Itt azonban nemcsak erről van szó.

Hiszen azt még a legbunkóbb ember is felismeri, hogy ilyesmit bizonyos helyeken egyszerűen nem mond. Például a tévében, az iskolában vagy éppen a Parlamentben. Különösen jól tudja ezt egy politikus, akinek bármely nyilvános megszólalásából hír lehet.

Akkor mégis miért van az, hogy a Fidesz-frakcióban az elmúlt pár hónapban legalább háromszor megfeledkeztek erről?

Annyira nyeregben érzik magukat, hogy azt hiszik, rájuk semmilyen norma nem vonatkozik? Vagy inkább arról van szó, hogy egyszerűen észrevették, hogy a pártjukban egyre inkább a műparasztos stílus a menő – és nekik ebbe a nők ütése-verése is beletartozik? Vagy egyszerűen a választások előtt olyan nagy a stressz, hogy a legalapvetőbb szabályok betartása sem megy?

Nem tudjuk a választ, de azt látjuk, hogy három ilyen eset már nem lehet a véletlen műve. Valami nem stimmel a Fidesz-frakcióban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.