18 órája zajlik egy teljesen felesleges obstrukció

külföld
2013 szeptember 25., 11:06

Ted Cruz szenátor pár társával közösen 18 órája akasztja meg a szenátus működését folyamatos felszólalásukkal. Azt akarják elérni, hogy a szenátus ne szavazhasson egy a Fehér Ház által jóváhagyott költségvetési törvényről, csak ha a republikánusok főellenségének számító Obamacare-t, azaz a mindenkinek járó társadalombiztosítás finanszírozását felfüggesztik.

A rengeteg politikai részlet helyett viszont sokkal izgalmasabb az, amiről a Gawker ír, hogy ez nem is igazán tekinthető obstrukciónak, mert Cruznak 41 szavazat kéne ahhoz, hogy valóban elhalaszthassa a törvény megszavazását. De mivel közel sincs ennyi támogatójuk, szerda délután egykor mindenképp szavazni fognak, addig pedig teljesen feleslegesen fecsérlik az idejüket.

Cruz azért jól szórakozik, hosszúra nyúlt felszólalásában olvasott már fel esti mesét is a lányának, és támogató Twitter-üzeneteket is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.