A cég, ami úgy nyert tendert, hogy a visszaosztott kenőpénz miatt csődbe is ment

Olyan felvétel került fel az internetekre a minap, amin két vállalkozó beszélget Ferdinandy István zuglói alpolgármesterrel. A két férfi a HBF Építőipari Kft.-vel kapcsolatban kereste meg Ferdinandyt, mert egy beruházás után csődeljárás indult ellenük.

A XIV. kerületi önkormányzattól nem jutottak hozzá a pénzükhöz, miközben ők a beruházás értékének húsz százalékát, összességében százmillió forintot visszaosztottak készpénzben a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. akkori vezetőjének.

Papcsák Ferenc kerületi polgármester szerint minden rendben van. A HVG-nek azt mondta, hogy „a Zuglói Önkormányzat példásan gazdálkodik, és minden megrendelt munkát, a fizetőképességét figyelembe véve, a szerződésekben szereplő határidőket betartva kifizet, a HBF Építőipari Kft.-vel is ez történt”. Papcsák mindenféle fejlesztésekről is beszélt a lapnak, amiknek semmi köze a cikk témájához.

Mi Ferdinandy Istvánt kerestük meg, aki tegnap este azt mondta, hogy nem emlékszik ilyen beszélgetésre. Később pedig azt, hogy visszavonja, hogy nem emlékszik, inkább nem kommentálja sem a beszélgetést, sem azt, hogy hol/ki készítette, sem azt, hogy fordul-e rendőrséghez az ügyben.