A Tárki mérése alapján nem sokat változtak a választási preferenciák a nyáron

politika
2013 szeptember 25., 10:21

A Fidesz-KDNP kicsit meg tudott erősödni a biztos pártválasztok körében, ezzel két év után megint átlépték az 50 százalékos határt. Kicsit nőtt a bizonytalanok száma is, a választásra jogosultak fele nem tudja, vagy nem akarja megmondani, hogy kire szavazna jövőre.

Az összes megkérdezett között a Fidesz-KDNP 26 százalékon áll, hónapok óta tartják ezt a helyzetet. Az MSZP kicsit visszaesett, szeptemberben 10 százalékon mérték őket. 8 százalékon áll a Jobbik, 3 százalékon az Együtt-PM, 2 százalékon a DK és egy százalékra mérték az LMP-t.

Ehhez jön még a 49 százaléknyi bizonytalan szavazó.

A biztos pártválasztok között nagyon magas a Fidesz előnye, 52 százalékukhoz képest 20 százalékon áll az MSZP, 15 százalékon a Jobbik, 6 százalékon az Együtt-PM, majd 3-3 százalékon az LMP és a DK.

A Tárki 1000 főt kérdezett meg reprezentatív kutatásában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.