Az NSA óriási szerverfarmot hozott létre Utah-ban

külföld
2013 szeptember 26., 20:27

De még nem árulják el, hogy már üzembe is helyezték-e, amit korábban őszre jeleztek előre. A forrás szerint az NSA hat adatközpontja közül ez a legnagyobb, másfél milliárd dolláros költséggel épült fel, és 90 ezer négyzetmétert foglal el, ennek egytizedén helyezik el a számítógépeket.

Az NSA illetékesei sem megerősíteni, sem cáfolni nem voltak hajlandók, hogy a létesítményt már üzembe helyezték-e. „Rögtön bekapcsoljuk a gépeket, amint beállítják azokat, a szervertelep készen áll arra, hogy elkezdődjön a berendezések telepítése” – mondta Vanee Vinesot, az NSA szóvivője. A lap szerint az új szervertelep nemcsak biztonsági adattárolásra szolgál, hanem lehetővé teszi az amerikai hírszerzés számára az adatokhoz történő valós idejű hozzáférést is más helyszínekről.

John Inglis, az NSA helyettes igazgatója korábban azt mondta, hogy a utah-i adatközpont alapvető fontosságú lesz a nemzetbiztonság védelme szempontjából, és az amerikai kormány ezen a téren komolyan veszi az alkotmányos elveket. (MTI via The Salt Lake Tribune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.