Bagaméri, a fagylaltját szobrász méri

kultúra
2013 szeptember 26., 15:51
photo_camera Fotó: Bugány János / MTI

Pintér Attila szobrászművész, a mű alkotója segítőjével rögzítette a talapzatán Bagaméri, a fagylaltárus szobrát Kisújszálláson, a hajdani vigadó épülete előtt. A Csukás István Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági regényében szereplő fagylaltárus bronzba öntött alakja valós személynek állít emléket: Bagaméri Mihály akkoriban árulta a fagylaltot a múlt század közepén Kisújszálláson, amikor a helyi születésű Csukás István a gyerekéveit töltötte ott. Az idősebbek még emlékeznek a háborús veteránra, akiről Csukás írt a könyvében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.