Magyarország eddig térdelt, most felálltunk

Visszafizettük az IMF-hitelt (de akkor kellett, mert nem éltük volna túl a katasztrófát), most viszont okoskodnak. Szájer szerint pont az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit mondanak. "Senki által meg nem választott testület", a trojka, az EU hármas vezetése, amivel Rogán Antal is ijesztgetett már az előbb.

Kikerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól is. Három százalék alatt van a hiány, amit az alaptörvény is előír. "Mai jólétünket ne a következő nemzedékek vállára terheljük rá", mondja Szájer. Azt elfelejti, hogy továbbra is van hiány a költségvetésben, csak három százaléknál kevesebb. Mindenesetre ezt az eredmény az unortodox gazdaságpolitikával értük el a külföld szakmaiságával szemben.

Megvédtük Strasbourgban a magyar alaptörvényt is, pedig olyan mocskolódásokat vittek végbe, hogy " a földnek is nehéz". Szájer az álomhüvelyezés szót használta, ami szerinte hazugságot jelent. Ezt az álomhüvelyezést alkalmazzák velünk szemben. Ezt még Viviane Reding is elismerte. Ebből mi nem kértünk.