Szerdán dől el az olasz kormány sorsa

külföld
2013 szeptember 29., 21:00

Enrico Letta miniszterelnök aznapra kért bizalmi szavazást maga mellett. Ezt azután jelentette be, hogy egyeztetett Giorgio Napolitano államfővel.

A bizalmi szavazásra azért van szükség, mert a jogerősen elítélt bűnöző, Silvio Berlusconi arra utasította pártja, a Szabadság Népe (PdL) öt miniszterét, hogy mondjanak le posztjukról. Ezzel az olasz kormány kisebbségbe került a parlamentben.

Hogy mi Berlusconi célja, az egyelőre rejtély. A rossznyelvek szerint adócsalás elleni börtönbüntetése mérséklését reméli. Az viszont biztos, hogy egy kormányválság a lehető legrosszabbkor jönne Olaszországnak, ahol a legutóbbi, alig pár hónapja tartott választás előtt egy görögországihoz hasonló csőd veszélye is felrémlett.

Via MTI, The Atlantic Wire

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.