Terroristákkal kezelnék egy lapon a fémtolvajokat

politika
2013 szeptember 30., 03:29

A Magyar Nemzet szerint még az ősszel elfogadhatják a fémtörvényhez kapcsolódó szigorú büntetőjogi szabályokat. Ez alapján a közüzemek működését a lap megfogalmazásában "a terroristákhoz hasonlóan" veszélyeztető fémtolvajokat és orgazdákat minimum öt év börtönnel sújthatnák.

De ez ma még nem lesz napirenden. A parlament mai ülésén dönthetnek a Normafa-törvényről, ami alapján síközpontot lehetne építeni Budapesten. Újra kriminalizálhatják a hajléktalanságot (.pdf) és megválasztják az Országos Választási Bizottság új tagjait is.

Bár ez az őszi ülésszak negyedik hete, így azt gondolhatnánk, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek ma azonnali kérdésekre kell válaszolnia, valójában csak két ilyen van benyújtva, és a régebbit is csak két hete adták be. Így viszont Orbánnak még nem kötelező válaszolnia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.