Történelmi first: Németh Szilárd rezsifőbiztos szó szerint önmagát interpellálja!!4!

Az öninterpelláció eleve sajátos műfajában sikerült újat mutatnia a fideszes Németh Szilárdnak, aki egy szeptember 25-én benyújtott interpellációjában egy olyan törvénytervezetről kérdez, amit két nappal később ő maga nyújtott be.

A felszólalás amúgy a "rezsiárakról" szólt, amit a Fidesz a kormány az ő felügyelete mellett csökkentett.

A korábbi rezsicsökkentési akciók rendkívül sikeresek voltak,

tudtuk meg tőle, aki szerint egy nyugdíjas akár évi hatvanezer forintot is meg tud spórolni (már ha előtte évi hatszázezer forintot költött gázra, villanyra, fűtésre, ugye).

Majd feltette a nagy kérdést, hogy

várhatóan mekkora rezsicsökkentés várható

még attól a javaslattól, amit ő maga írt és nyújtott be a parlamentben. A kormány nevében Fónagy János tájékoztatta a képviselőt saját javaslata részleteiről. Amikbe én most nem is mennék bele, a lényeg, hogy csökkenni fog a reszi, ráadásul úgy, hogy nem fog nőni. (Komolyan, ez, ha nem is feltétlenül ebben a formában, de elhangzott: úgy fog csökkenni a rezsi, hogy nem fog nőni!!4!)

A képviselő elfogadta a választ, mert az elmondottak alapján 2008-as szintre csökken a rezsi. De azért hozzá tette, hogy rezsikérdésben

el kell menni a falig.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.