Történelmi first: Németh Szilárd rezsifőbiztos szó szerint önmagát interpellálja!!4!

POLITIKA
2013 szeptember 30., 12:50
comments 1

Az öninterpelláció eleve sajátos műfajában sikerült újat mutatnia a fideszes Németh Szilárdnak, aki egy szeptember 25-én benyújtott interpellációjában egy olyan törvénytervezetről kérdez, amit két nappal később ő maga nyújtott be.

A felszólalás amúgy a "rezsiárakról" szólt, amit a Fidesz a kormány az ő felügyelete mellett csökkentett.

A korábbi rezsicsökkentési akciók rendkívül sikeresek voltak,

tudtuk meg tőle, aki szerint egy nyugdíjas akár évi hatvanezer forintot is meg tud spórolni (már ha előtte évi hatszázezer forintot költött gázra, villanyra, fűtésre, ugye).

Majd feltette a nagy kérdést, hogy

várhatóan mekkora rezsicsökkentés várható

még attól a javaslattól, amit ő maga írt és nyújtott be a parlamentben. A kormány nevében Fónagy János tájékoztatta a képviselőt saját javaslata részleteiről. Amikbe én most nem is mennék bele, a lényeg, hogy csökkenni fog a reszi, ráadásul úgy, hogy nem fog nőni. (Komolyan, ez, ha nem is feltétlenül ebben a formában, de elhangzott: úgy fog csökkenni a rezsi, hogy nem fog nőni!!4!)

A képviselő elfogadta a választ, mert az elmondottak alapján 2008-as szintre csökken a rezsi. De azért hozzá tette, hogy rezsikérdésben

el kell menni a falig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.