Halált okozó testi sértéssel vádolnak két izsáki rendőrt

Egy harmadik is bántalmazott gyanúsítottakat, a negyedik vádlott pedig tudott a verésekről, de nem tett semmit. A halált okozó testi sértéssel vádolt rendőrök verték agyon Bara Józsefet.

Az izsáki rendőrök ellen a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség nyújtott be vádiratot a törvényszéken. A vád szerint az első és másodrendű vádlottak két órán át "nagy erővel bántalmazták" Bara Józsefet, hogy beismerjen egy lopást.

A rekonstruált tényállás szerint a vádlottak többször ököllel ütötték a székbe bilincselt sértett mellkasát, aki emiatt hátraesett, és hátra bilincselt keze maga alá szorult. A rendőrök ezután ököllel és gumibottal ütötték a védekezésre képtelen, földön fekvő Barát, aki belehalt az ütlegbe.

Az ügyészség szerint Bara megverése nem egyedi eset volt, három másik, idén januárban, februárban és márciusban elkövetett bántalmazással is meggyanúsították az első és másodrendű vádlottakat és harmadik társukat. A negyedrendű vádlott az ügyészség szerint jelen volt az egyik bántalmazásnál, de nem lépett fel a jogellenes erőszakos magatartás ellen.

Via HVG